THOUSANDS OF FREE BLOGGER TEMPLATES

The royality

miercuri, 29 iunie 2011

A fi sau a nu fi? Vesnica intrebare.

Ce inseamna viata?

Raspunsul ar fi logic, nu?
Inseamna sa traiesti, dar.... chiar doar atat inseamna viata?
Hmm.. daca ne gandim mai bine, viata in general inseamna sa te trezesti dimineata, sa te duci la munca sau scoala, unde stai intre 8 sau chiar 10 ore (la munca), apoi ajungi acasa unde abia te mai tarasti, frant de oboseala mananci, te pui sa dormi, pentru ca a doua zi sa reiei totul de la capat.
Si apoi o intrebare imi fulgera in minte: noi traim viata, sau viata ne traieste pe noi?
Multi dintre voi ati spune ca asta este randamentul vietii, ca la un momentdat, lucrurile devin monotone si ca nu se mai pot recupera, insa eu nu cred asta.
Cine spune ca nu poti sa recuperezi un an monoton in doua saptamani de vacanta in care sa experimentezi de toate. Cine spune  ca pentru a schimba viata este necesara o perioada exorbitanta de timp? Cine spune ca nu poti si muncitori si lenes in acelasi timp? 
Toata lumea numeste aceste afirmatii paradoxuri, dar eu numesc asta echilibru.
Viata este traita prin mangaieri, zambete, pozitivitate, prin lucruri simbolice la care sa te uiti cu placere in urma.
Mai devreme sau mai tarziu va veni perioada cand vom sta si ne vom hrani din amintiri, acea perioada cand viata noastra este undeva pe la sfarsit, si pentru a putea fi mandri ca am trait intradevar viata, ar fi bine sa avem cat mai multe episoade din viata noastra care sa aiba un inteles, cu atat sunt mai multe, cu atat vom putea inchide ochii pentru vesnicie, cu satisfactia de a fi avut o viata in care nu sa fi doar trait, ci si sa fi invatat ceva.

Viata este complicata doar daca NOI dorim sa o facem asa.

Menirea noastra nu este cea de a munci pentru noi insine, sau pentru copii nostri.
Menirea noastra este sa putem lasa ceva deosebit in urma noastra, sa lasam ceva care sa aminteasca tuturor ca niciun om nu este la fel ca altul, deci fiecare dintre noi poate sa ne spuna ceva ce nu stim.

Lasati ca viata sa devina ceva relativ, un simplu loc in care sa dati viata bucuriei, pentru ca pana la urma doar o viata avem si vom muri tot o singura data, asa ca nu va feriti de necunoscut, traiti-l si bucurati-va de el.!


Cu dragoste,
Mica voastra printesa.