THOUSANDS OF FREE BLOGGER TEMPLATES

The royality

sâmbătă, 8 ianuarie 2011

Nu cauta fericirea, asteapt-o.

Un an nou a inceput, si imi cer scuze daca urarile mele nu sunt tocmai punctuale insa in ultima vreme am avut destule lucruri in care am fost implicata.
Asadar, sper ca toti a-ti petrecut cufundati in fericire alaturi de cei dragi, ametiti de bucuriile cadourilor materiale si sufletesti.
Oricum.
Traind clipele sarbatorilor, mi-am dat seama ca fericirea vine imediat, si chiar atunci cand nu te astepti, dar in acelasi timp, te paraseste foarte repede. Prea repede dupa parerea mea.
O singura vorba rostita intr-un moment nepotrivit iti poate suge toata bucuria, si putine persoane stiu sa se reprinda dupa. Si cred ca, chiar acesta este scopul vietii. Sa trecem peste tot ceea ce  nu ne place.
Ce este fericirea?
O emotie? Un gand?, sau poate mai multe? Este suma nenorocirilor care inca nu ni s-au intamplat. In ce consta? In obiecte? Persoane? Sau chiar noi insine? Sa fie fericirea doar un ideal?
O opera a imaginatiei noastre?
Sau sa fie starea naturala a micilor copii. Poate este doar motivatia pe care viata si-o da singura pentru a-si mentine vointa de a continua pe drumul obscur al destinului. Sau este doar, cum si celebrul proverb spune, sanatate multa si memorie scurta.
Greu de zis. 
Mi-as dori ca fericirea sa fie un parfum care o data pulverizat sa ajunga si pe ceilalti. Poate ar ajunge sa fie atat de raspandita incat ar prinde o forma concreta si am putea sa ii vedem culoarea.
Cum sa o cautam?
Secretul este chiar sa nu o cautam, fiindca este recompensa celui care nu a cautat-o. Ca un fluture vanat, este mereu la un pas de a fi prins, dar daca stai si te asezi, poate se va aseza pe tine.
Am spune ca fericirea se poate gasi in nenumarate lucruri, si poate avea mai multe intelesuri, insa cred ca as putea sa impac pe toti daca as spune ca fericirea intradevar, inseamna mai multe lucruri, dar ca pana la urma, consta in zambete.
Si cel mai frumos lucru este atunci cand vezi pe altii zambind, iar colturile gurii ti se ridica involuntar.
Si tu zambesti, si chiar daca nu stii de ce, simti ca lumea iti surade, si vrei sa faci si tu la fel.
Chiar mi s-a intamplat ca zambetul unu strain cu care mi-am intalnit privirea pe strada sa imi insenineze ziua, pentru ca chiar daca pare putin, acel suras este rezultatul unui lucru bun intamplat, si este uimitor sa vezi ca se mai intampla si lucruri bune pe lume.
Asadar, dragii mei, zambiti nu numai pentru voi, ci si pentru altii.

Cu dragoste
Mica voastra printesa.

0 comentarii: